Coronavirus gehad? Revalidatie na COVID-19

Inmiddels is Nederland alweer geruime tijd in de ban van COVID-19 (het coronavirus), met alle gevolgen van dien. Langzamerhand is er ruimte voor versoepelingen. Zo werd op 1 mei duidelijk dat fysiotherapiepraktijken hun deuren weer mochten openen (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM). Goed nieuws dus! Fysiotherapeuten kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij het herstel van mensen die COVID-19 hebben gehad. Ook bij Quiek zijn we voorbereid op de revalidatie van COVID-19-patiënten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze eGym.

Coronavirus gehad?

Heb jij het coronavirus gehad en wil je revalideren? Neem dan contact met ons op. Het is het makkelijkst om dit telefonisch te doen. Onze therapeut kan jou dan vragen stellen over je klachten. Op basis van dit gesprek plannen we een afspraak in. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden en nemen we een aantal tests af. Vervolgens stellen we een passend behandelplan voor je op, helemaal afgestemd op jouw klachten. 

Het traject van week tot week

Veelvoorkomende restklachten bij COVID-19 zijn: vermoeidheid, longproblemen en verlies van spierkracht/conditie. Een rustige opbouw van het revalidatietraject is belangrijk. De eerste 6 weken ligt de nadruk op gedoseerd belasten en het geleidelijk hervatten van activiteiten. Na 6 weken bouwen we de fysieke activiteit verder op. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen. 

Herstellen met eGym

Quiek beschikt over eGym-apparaten de werking van eGym sluit goed aan op de revalidatiedoelen van mensen die COVID-19 hebben gehad. De intensiteit wordt geleidelijk opgebouwd en er wordt gewerkt aan het verbeteren van kracht, conditie en uithoudingsvermogen. Heb je nog niet eerder met eGym gewerkt? Dan beginnen we met een krachttest, op basis hiervan stellen we een persoonlijk trainingsschema voor je op. Heb je al eerder met eGym gewerkt, dan doen we opnieuw een krachttest, die geldt als nieuwe nulmeting voor jouw trainingsschema. In dit schema staan ook oefeningen voor thuis, die goed aansluiten op jouw thuissituatie en mogelijkheden.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meteen een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.