Sportblessures

Ook kinderen kunnen sportblessures oplopen, zowel tieners als jongere kinderen. Een bekende oorzaak van blessures bij kinderen is dat kinderen fanatiek gaan sporten zonder een warming-up. Een goede warming-up met aandacht voor het rekken van de spieren is juist voor kinderen in de groei erg belangrijk, met name omdat de spieren vaak wat achterblijven op de groei van de botten.

De meest voorkomende blessures bij sportende kinderen zijn hielpijn (de ziekte van Sever), overbelasting van het scheenbeen (shin splint), hamstringklachten, knieklachten en enkelklachten. Heeft je kind last van een van deze blessures, maak dan een afspraak met onze praktijk zodat wij je kind kunnen helpen.

Wil je meer weten over de hielpijn en de ziekte van Sever, klik dan hier
Wil je meer weten over shin splints, klik dan hier
Wil je meer weten over hamstringklachten, klik dan hier
Wil je meer weten over knieklachten, klik dan hier
Wil je meer weten over Osgood-Schlatter, klik dan hier
Wil je meer weten over enkelklachten, klik dan hier

 

 

 

##rating_sec
 • Behandeling binnen 12 uur!
 • Onze klanten geven ons een 9.0
 • Transparante dienstverlening
 • Ruim 14 jaar ervaring

Oorzaken van sportblessures

Sportblessures kunnen plotseling ontstaan, zoals bijvoorbeeld een verzwikte enkel, een spierscheurtje of een botbreuk. Maar kinderen kunnen ook chronische (langdurige) sportblessures ontwikkelen. Chronische blessures kunnen ontstaan wanneer een bot, pees of spier een tijd te veel wordt belast waardoor er haarscheurtjes optreden die niet de tijd en rust krijgen om te genezen. Deze sportblessures lijken een relatie te hebben met de groei en worden ook wel groeigerelateerde aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat genoemd.

 

 

 

 

 

 • Heeft je kind een last van een sportblessure? Neem dan contact met ons op!

  Contactformulier

Behandeling door gespecialiseerde kinderoefentherapeut

Voor de behandeling van sportblessures bij kinderen is specifieke kennis vereist. Bij iedere leeftijd passen andere bewegingsmogelijkheden en is de belastbaarheid anders.  Daarom worden kinderen in onze praktijk behandeld door speciaal hiervoor opgeleide kinderoefentherapeuten. De behandeling is afhankelijk van het soort blessure dat je kind heeft opgelopen, en is erop gericht om je kind zo goed snel mogelijk te laten herstellen van de blessure, en om overbelasting in de toekomst te voorkomen.

Hiervoor worden oefeningen op een leuke en speelse manier gedaan in de praktijk. Ook zullen er oefeningen voor thuis meegegeven worden. Zo nodig lenen wij het benodigde materiaal hiervoor uit.

Goed om te weten:  De eerste 18 behandelingen worden voor kinderen vanuit het basispakket vergoed.

 

 

Herken je dit?

 • Mijn kind heeft pijnklachten aan de achterkant van het been
 • Mijn kind heeft hielpijn na het sporten
 • Mijn kind heeft pijn aan het scheenbeen
 • Mijn kind heeft knie klachten
 • Mijn kind heeft last van de enkels

Neem dan contact met ons op en bel 0341 – 217 858.

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram