Shin Splints
Een shin splint is een overbelasting van het scheenbeen. Bij een shin splint heb je pijn in het scheenbeen en kan er een verdikking of bult op het scheenbeen ontstaan. De pijn zit vaak op het middelste en onderste deel van het scheenbeen, maar kan ook tot de enkel of tot de knie gevoeld worden. Bij een shin splint zijn een aantal spieren chronisch overbelast waardoor in de aanhechting op het onderbeen haarscheurtjes optreden. Dit veroorzaakt een pijnlijke zwelling met plaatselijke ontstekingsverschijnselen. Deze blessure komt veel voor bij sporters die in een te korte tijd te veel gaan belasten.
Heb je last van een shin splint, dan kan het helpen om je scheenbeen met ijs te koelen. Verder doe je er goed aan je training aan te passen of tijdelijk te stoppen. Als je wat langer niet traint, neemt de kracht van de betrokken spieren af. Voordat de loopbelasting weer tot het oude niveau opgevoerd kan worden, moet de spierkracht op een alternatieve manier worden onderhouden of hersteld. Dat wordt nog wel eens vergeten, waardoor er een vergrote kans is dat de klachten weer terugkomen. Daarom adviseren wij bij een shin splint een behandeling in onze praktijk, om de belasting van de spieren te vergroten.
- Behandeling start dezelfde dag!
- Onze klanten geven ons een 9.0
- Transparante dienstverlening
- Ruim 14 jaar ervaring
Oorzaken van Shin Splints
- een overpronerend looppatroon
- een beenlengteverschil
- te harde ondergrond waarop getraind wordt, waardoor de schokbelasting te groot is
- onvoldoende warming-up en cooling-down
- onvoldoende stabiliteit van de (sport)schoenen
Behandeling van scheenbeen klachten
De behandeling start met een onderzoek om de problemen in kaart te brengen. Met specifieke oefeningen kunnen de klachten worden weggenomen. De oefentherapie bestaat uit rekkingsoefeningen, spierversterkende oefeningen, coördinatieoefeningen en stabiliteitsoefeningen. Deze oefeningen leren we je bij ons in de praktijk. Daarnaast zal je ook thuis de oefeningen moeten doen.
Uiteraard kan er een trainingsprogramma op papier worden meegegeven. Zonodig mag oefenmateriaal geleend worden om de juiste resultaten te bereiken.
De behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van de aanvullende verzekering.