Totale knieprothese

Als je een totale knieprothese krijgt is fysiotherapie belangrijk, zowel voor als na de operatie. Want hoe fitter en sterker je voor de operatie bent, hoe beter het resultaat zal zijn.

Dus krijg je binnenkort een knieprothese? Maak dan een afspraak met onze praktijk zodat je voor de operatie oefeningen kan gaan doen die je spieren sterk maken. Ook kunnen we je alvast aanleren hoe je na de operatie het beste kan lopen, zitten en staan. Na de operatie is een goede revalidatie erg belangrijk voor het herstel. Een van onze fysiotherapeuten zal je helpen om de bewegingen in je knie zo snel mogelijk terug te krijgen. Het is belangrijk om actief te blijven, zo herstelt je sneller en zal je weer sneller mobiel zijn. Het kost wel even tijd voor dat je de knie dan weer helemaal goed kunt gebruiken. Hoelang het herstel precies duurt is persoonsgebonden en ook erg afhankelijk van je lichamelijke toestand voor de operatie.

#rating_sec
  • Behandeling start dezelfde dag!
  • Onze klanten geven ons een 9.0
  • Transparante dienstverlening
  • Ruim 14 jaar ervaring

Wanneer krijg je een knieprothese?

Wanneer er schade is aan het kniegewricht door bijvoorbeeld artrose, artritis of een andere ziekte. Ook wanneer lopen en het doen van de dagelijkse activiteiten door knieproblemen te moeilijk worden kan tot een totale knieprothese operatie worden besloten.

 

 

 

 

  • Krijg je binnenkort een knie prothese? Neem dan contact met ons op!

    Contactformulier

Behandeling bij een totale knie prothese

Onze therapeut zal in eerste instantie bij je aan huis komen voor de behandeling na de operatie. Tijdens deze behandelingen is het belangrijk dat de beweeglijkheid van de knie weer verbetert. Daarbij zullen de spieren rond de knie specifiek getraind worden. Wanneer de therapeut vindt dat je in staat bent om naar de praktijk te komen zal de behandeling daar voortgezet worden, omdat de oefenmogelijkheden in de praktijk verder uitgebreid kunnen worden, wat de revalidatie zal bevorderen.

 

Samen met jou zal er een revalidatieplan gemaakt worden, hierin zijn je eigen wensen en hulpvragen van groot belang. Tijdens het revalidatietraject zullen er meerdere meetmomenten zijn zodat je zelf ook goed de vooruitgang kan zien.

De behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van de aanvullende verzekering.

Herken je dit:

  • aanhoudende ernstige knieklachten
  • niet meer goed kunnen lopen
  • een totale knieprothese krijgen

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram