Manieren van trainen

eGym van Quiek: jouw persoonlijke beweegprogramma

Met behulp van eGym kun je op verschillende manieren trainen:

 • Concentrisch trainen
  Bij een concentrische beweging (ofwel de ‘positieve’ beweging) verkorten je spieren. Een mooi voorbeeld is de ‘bicep curl’: de opwaartse beweging waarmee je kracht zet in je bovenarm.
 • Excentrisch trainen
  Tijdens de excentrische beweging (de ‘negatieve’ variant) wordt je spier verlengd. De apparaten van eGym werken met twee verschillende gewichten, voor een grotere spiertoename.
 • Isokinetisch trainen
  Bij deze training blijven de snelheid en weerstand tijdens de hele beweging hetzelfde, een gelijkmatige belasting dus. De positieve en negatieve bewegingen zijn even zwaar, waardoor je spieren continu onder optimale spanning staan.
 • Adaptief trainen
  Train je adaptief? Dan past het trainingsgewicht zich razendsnel aan je resterende spierpotentieel aan, zodat je op de grens van je kunnen traint. Wordt het te zwaar, dan gaat het trainingsgewicht automatisch omlaag. Zet je kracht bij, dan gaat het trainingsgewicht juist omhoog. Je beweegt dus constant op je maximale potentieel: ontzettend effectief!
 • Explonic trainingsmethoden
  Bij deze snelkracht training wordt met relatief licht gewicht getraind, maar met maximale snelheid. Dit zorgt voor een verbetering van het prestatievermogen van alledaagse handelingen zoals traplopen en opstaan uit een stoel, en natuurlijk ook de sportieve prestaties.

Juiste volgorde van trainen

Bij de e-Gym classic programma wordt er concentrisch en excentrisch getraind. Bij de e-Gym premium programma’s kan uit alle vijf verschillende manieren gekozen worden. Zo kan de training op deze manier ook steeds zwaarder gemaakt worden.
Het beste is om te trainen in volgorde van concentrisch, excentrisch, adaptief, isokinetisch en als laatste de explonic trainingen.

Deze 5 trainingsmethoden zorgen voor meer geavanceerde, effectieve en doelgroep specifieke training!

 • Wil je het effect van eGym op jouw gezondheid ervaren? Meld je dan vrijblijvend aan voor een proeftraining!

  Contactformulier

Wist je dit?

 • Je kracht al afneemt vanaf je 30ste jaar
 • Gemiddeld krachtverlies bij 50 jaar 10% is bij 75 jaar 25%

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram