Fysiotherapie Putten

Fysio praktijk voor het hele gezin

Fysiotherapie Putten

Wanneer u last heeft van fysiek ongemak is het verstandig om daar niet te lang mee te blijven rondlopen. Gaat u naar de huisarts en blijken de klachten hardnekkig, dan zult u in de meeste gevallen worden doorverwezen naar de fysiotherapeut. Deze heeft tot doel om het lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren en dat ook zo te houden. Fysiotherapie Quiek bij Putten helpt u daarbij.

Het is echter niet voor iedereen weggelegd om ‘even’ bij de fysio bij Putten langs te komen. Misschien heeft u wel zwaar letsel overgehouden aan een ongeluk, of heeft u een forse blessure opgelopen tijdens het sporten. Fysiotherapie is dan ook mogelijk aan huis in Putten.  Een van onze ervaren medewerkers komt dan bij u langs om te werken aan het herstel.  Iedereen is dus welkom, mobiel of niet.

Op maat gemaakt behandelplan bij fysio Putten

Ieder mens is anders en dat geldt dus ook voor ieder lichaam. Daarom stellen we bij Quiek fysiotherapie bij Putten altijd een op maat gemaakt behandelplan op, afhankelijk van de patiënt. Daarin wordt ook een behandeldoel opgenomen, zodat u een idee heeft waar we gezamenlijk naartoe werken. Dat kan heel concreet zijn, zoals: binnen 6 weken weer op de fiets zitten, of weer zelfstandig de boodschappen doen.

Het streven van de fysio is om dit behandeldoel zoveel mogelijk op eigen kracht te behalen. Dat wil dus zeggen, met actieve medewerking van de patiënt zelf. U krijgt oefeningen mee die u thuis of in de kliniek kunt doen, zodat het hersteltraject nooit onderbroken hoeft te worden. Uiteraard kunt u hierbij rekenen op onze steun, advies en deskundige begeleiding. Fysiotherapie bij Putten zorgt ervoor dat de klachten zich niet herhalen, of dat ze erger worden.

Fysiotherapie Putten kiest de juiste therapie

Verschillende soorten klachten betekent ook dat de aanpak verschilt. Standaard fysiotherapie kan in sommige gevallen niet genoeg zijn. Om die reden kunt u bij de Quiek fysio bij Putten ook terecht voor Cesartherapie. Dat is een paramedische behandelmethode, gericht op het voorkomen van klachten die voortkomen uit een onjuist houdings- of bewegingspatroon. Handtherapie is daar een onderdeel van.

Ook met kinderen kunt u uiteraard terecht bij de fysio bij Putten. Onze kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen en draagt daarmee bij aan het beter functioneren van uw kind op bijvoorbeeld school. De nadruk van deze fysiotherapie ligt nadrukkelijk op spel en plezier. Bij (jonge) kinderen garandeert dat doorgaans het beste resultaat.

Hoe gaat fysio Putten te werk?

Welke therapie of uw kind ook nodig heeft, onze werkwijze is altijd en overal hetzelfde. We gaan op zoek naar de disbalans tussen de huidige belasting (bijvoorbeeld: hoeveel beweegt u?) van het lichaam en de maximale belastbaarheid (wat kan het lichaam verdragen?). Het opstellen van het op maat gemaakte behandelplan hangt hier nauw mee samen. We proberen de verstoorde balans te herstellen.

Massage en oefeningen worden gebruikt om het herstel bespoedigen. De focus ligt echter op de lange termijn. Dat wil dus zeggen dat u op den duur ook zelf aan de slag moet met uw klachten, zodat deze in de toekomst wegblijven. Het actief zelf uitvoeren van oefeningen speelt dan ook een belangrijk rol binnen het revalidatie- of herstelproces. De oefeningen die u meekrijgt van de oefentherapeut, zijn van groot belang.

Snel een afspraak maken

U kunt onze praktijk in Ermelo bereiken via mail: info@quiek.nl, of door even te bellen: 0341 – 217 858. Op de contactpagina op onze website kunt u tevens een formulier invullen, waarin u aangeeft we voor u kunnen betekenen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bij QUIEK Familie Fysio kun je terecht voor:

Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt om je lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen en te houden. In de fysiotherapeutische benadering speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol.

Details

Kinderoefentherapie / kinderfysiotherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind.

Details

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Details

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen oefentherapie Cesar die zich richt op de klachten aan hand, pols en onderarm.

Details

De praktijk in beeld

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Gestart realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte