Fysiotherapie Harderwijk

Fysio praktijk voor het hele gezin

Fysiotherapie Harderwijk

Heeft u een vervelende blessure opgelopen tijdens het sporten, bent u revaliderende van een ongeluk of kampt u al enige tijd met kleine pijntjes? Dan is het verstandig om een fysiotherapeut in Harderwijk te raadplegen. Ons doel is om het lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen én te behouden. Om dat te bewerkstelligen, proberen we de klachten aan te pakken bij de wortel door middel van fysio in Harderwijk.

Quiek fysio Harderwijk heeft een aantal specialismen, zoals sportblessures, vaatlijden en de behandeling van een instabiele pols. Dat is echter nog maar een kleine greep uit de klachten die wij succesvol kunnen behandelen. In principe kunt u bij ons terecht voor ieder soort klacht op fysiek gebied. Een individueel behandelplan, dus afgestemd op uw situatie, staat garant voor het gewenste resultaat.

Individueel behandelplan bij fysio Harderwijk

Wilt u uw klachten laten behandelen, of heeft u via de huisarts een doorverwijzing gekregen naar de fysiotherapeut, dan komt u in de regel eerst bij ons langs. Vervolgens vindt een inventarisatie plaats, waarbij wordt bepaald wat het probleem is en hoe dat het beste kan worden aangepakt. Bent u echter tijdelijk niet mobiel, dan kunnen we ook bij u langskomen. Zo zijn onze mensen regelmatig te vinden in herstelklinieken.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld, met daarin ook een uiteindelijk doel. Bent u van de racefiets gevallen en kunt u moeilijk fietsen, dan ligt dat voor de hand: zo snel mogelijk weer pijnvrij op de fiets zitten. Wanneer u een zwaar auto-ongeluk heeft gehad, ligt dat iets anders. Voor ieder probleem bedenken we de juiste strategie.

Fysiotherapie Harderwijk zoekt naar de juiste balans

Het menselijk lichaam is sterk, maar kan natuurlijk niet alles verdragen. Dat heeft te maken met de balans tussen de belasting en de belastbaarheid. Om goed te kunnen functioneren, is een zekere vorm van belasting noodzakelijk. Ga maar na: mensen die regelmatig bewegen (het lichaam belasten) zijn over het algemeen fitter. Wanneer de belastbaarheid echter wordt overschreden, ontstaan er problemen.

Iemand die te veel sport, een harde klap krijgt of jarenlang in een verkeerde houding achter het beeldscherm zit, overschrijdt de grens van de belastbaarheid. Dan ontstaat er een disbalans tussen de belasting en de belastbaarheid, waardoor het lichaam protesteert. Dat kan heel snel gaan – denk aan een ongeluk – maar ook jaren doorsluimeren om ineens aan de oppervlakte te komen in de vorm van pijn. Het is dan zaak om tijdens de fysiotherapie de balans weer te herstellen.

Werkwijze van fysio Harderwijk

Het behandeltraject van fysiotherapie Harderwijk is tweeledig. Om de klachten snel te verlichten, wordt massage gebruikt. Het streven is echter om het probleem bij de oorzaak aan te pakken en dan volstaat enkel masseren niet. Het bedenken en uitvoeren van passende oefeningen vormt dan ook het belangrijkste gedeelte van de behandeling. Dit zorgt ervoor dat het lichaam langzaam went aan hogere belasting.

De oefeningen worden opgesteld in samenspraak met de oefentherapeut. Quiek fysio in de omgeving van Harderwijk verleent daarbij uiteraard advies, geeft voorlichting en zorgt voor de juiste begeleiding. Overbelasting of een herhaling van de klachten moet immers koste wat kost worden vermeden. Onze fysiotherapeuten zorgen er dus voor dat dit proces goed verloopt en stimuleren de patiënt om zelf ook actief mee te werken aan het herstel. Dat is nodig voor blijvend resultaat.

Cesartherapie en handtherapie bij fysiotherapeut Harderwijk

Naast ‘gewone’ fysiotherapie kunt u bij Quiek ook terecht voor Cesartherapie en handtherapie. Bent u ouder van een kind dat problemen ervaart op school, bijvoorbeeld met schrijven of tijdens de gymles? Dan kunt u bij fysio Harderwijk ook terecht voor kinderoefentherapie. Wilt u daar meer over weten, of heeft u nog andere vragen? Mail dan even naar info@quiek.nl.

Komt u niet uit Harderwijk? Geen zorgen. Naast Harderwijk zijn wij ook werkzaam in de regio Ermelo en Putten.

Bij QUIEK Familie Fysio kun je terecht voor:

Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt om je lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen en te houden. In de fysiotherapeutische benadering speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol.

Details

Kinderoefentherapie / kinderfysiotherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind.

Details

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Details

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen oefentherapie Cesar die zich richt op de klachten aan hand, pols en onderarm.

Details

De praktijk in beeld

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Gestart realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte