Bewegingsproblemen

Er zijn steeds meer kinderen met een bewegingsprobleem. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat kinderen meer en meer vermaakt worden door iPads, computer en tv en minder (buiten) spelen en minder bewegen. Hierdoor ontwikkelen kinderen de motorische vaardigheden minder goed, waardoor bewegingsproblemen ontstaan, die op school, thuis of tijdens sport tot uiting komen.

Als je kind vaak valt, niet goed kan rennen, springen en klimmen, kan je kind een achterstand hebben in de grove motoriek. Wanneer je kind een achterstand heeft in de fijne motoriek, vindt hij of zij knutselen stom, is knippen moeilijk en schrijft je kind onleesbaar. Bij een achterstand in het evenwicht is fietsen moeilijk, lukt hinkelen niet, en heeft je kind moeite met lopen over een smalle bank en met op een been staan.

Vermoed je dat je kind bewegingsproblemen heeft, neem dan contact met ons op zodat we je kind kunnen helpen.

##rating_sec
 • Behandeling start dezelfde dag!
 • Onze klanten geven ons een 9.0
 • Transparante dienstverlening
 • Ruim 14 jaar ervaring

Oorzaken van bewegingsproblemen

Een achterstand in de motorische ontwikkeling kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een medische reden hebben of te maken hebben met een in aanleg aanwezige stoornis. Maar in veel gevallen is er sprake van een motorische achterstand doordat kinderen te weinig bewegingervaring opdoen en hierdoor ook te weinig zelfvertrouwen hebben tijdens beweging. Dit is een bekend fenomeen in deze tijd, kinderen worden met de auto naar school gebracht in plaats van dat ze fietsen, en ze liggen liever met een Ipad op de bank dan dat ze verstoppertje spelen.

 

 

 

 

 

 • Vermoed je een motorische achterstand bij je kind? Neem dan contact met ons op.

  Contactformulier

Het behandelen van bewegingsproblemen doen we spelenderwijs!

Als je kind een bewegingsprobleem lijkt te hebben, dan kan je dit laten onderzoeken in onze praktijk. Onze gespecialiseerde therapeut zal het bewegen van je kind observeren en zal spelenderwijs een test afnemen passend bij de leeftijd en het bewegingsprobleem van je kind.  Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat gemaakt, iedereen is tenslotte anders. De behandeling zal voornamelijk bestaan uit oefeningen om de grove of fijne motoriek en/of het evenwicht te verbeteren.

De oefeningen worden samen met onze therapeut op een leuke en speelse manier in de praktijk geoefend, maar moeten natuurlijk ook thuis gedaan worden. Zo nodig lenen wij het hiervoor benodigde spelmateriaal uit. Ieder kind krijgt daarnaast een eigen schrift waarin de oefeningen worden beschreven.

Goed om te weten: de behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering.

 

Herken je dit:

 • Je kind blijft achter in de ontwikkeling van het rollen, zitten, kruipen, staan, lopen
 • Je kind neemt weinig initiatief en is weinig onderzoekend
 • Je kind heeft een lage spierspanning (een kind voelt dan te slap aan)
 • Je kind is angstig en onrustig
 • Je kind kan zich niet goed opvangen bij het vallen

Neem dan contact met ons op en bel 0341 – 217 858.

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram