Cesartherapie

Cesartherapie bij Quiek Familie Fysio in Harderwijk is een paramedische behandelmethode die gericht is op de behandeling van en ter voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- of bewegingspatroon, die al dan niet veroorzaakt wordt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Mensen zijn altijd in beweging; lopen, zitten, opstaan, bukken, tillen en springen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Al dat bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam! Dit merk je als er lichamelijke klachten ontstaan. Gelukkig is er aan die klachten wat te doen met behulp van Cesartherapie.

  • Behandeling start dezelfde dag!
  • Onze klanten geven ons een 9.0
  • Transparante dienstverlening
  • Ruim 14 jaar ervaring

Doel van Cesartherapie

Het doel van Cesartherapie bij Quiek familie fysio is de lichamelijke klachten laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen. Hierbij wordt uitgegaan van ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en wordt rekening gehouden met ieders eigen situatie (dagelijks leven, beroepsomstandigheden, sport, hobby’s etc.).

Quiek's werkwijze bij Cesartherapie

De therapeut stelt voor elke patiënt een individueel behandelplan op. Mocht het beter zijn om de spieren eerst te mobiliseren via een massage van de fysiotherapeut dan zal hiervoor bij de desbetreffende therapeut een afspraak ingepland worden. Samen met de fysiotherapeut wordt er dan een behandelplan opgesteld, zodat de beste resultaten bereikt kunnen worden.

Tijdens een gericht leerproces worden houdings- en bewegingsadviezen gegeven en worden zorgvuldig voor de patiënt geschikte oefeningen gekozen en geoefend. Als uitgangspunten voor dit behandelplan gelden:
-de diagnose van de verwijzende arts
-het eigen onderzoek door de Cesartherapeut
-de individuele situatie en de mogelijkheden van de patiënt
-het doel van de therapie

Als patiënt  moet je zelf actief aan de therapie bij Quiek deelnemen en leren te begrijpen en te voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd.  Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven.

Cesartherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van de huisarts een afspraak kan maken. Kom hier direct met ons in contact!

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram