Heup

Heb je last van pijnklachten aan je heup? QUIEK familie fysio heeft een team van betrokken, deskundige en enthousiaste therapeuten. Met dit team van specialisten kunnen we je behandelen om je zo van je klachten af te helpen. Hieronder vind je een aantal aandoeningen die veel voorkomen. Maar natuurlijk behandelen we je ook als jouw klacht hier niet tussen staat.

Waar bent u naar op zoek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Columns
Dry needling
eGym
Kinderen
Klachten
Sportblessure
Voorstelblogs

Behandelingen:

Heupartrose

Heupartrose, oftewel coxartrose, komt veel voor, met name bij mensen boven de 50 jaar. Artrose ontstaat doordat het kraakbeen in het heupgewricht beschadigd raakt.

Details

Peesontsteking heup

Peesontsteking ontstaat vaak door een blessure of overmatige prikkeling van de pees of spier. Wanneer de pees ontstoken is voel je pijn en irritatie op de plek van de ontsteking.

Details

Slijmbeursontsteking heup

Een slijmbeurs is een glijlaag waardoor de verschillende weefsels in het lichaam, zoals gewrichten, soepel kunnen bewegen en niet langs elkaar schuren. Bij langdurige of herhaalde activiteiten die de slijmbeurs belasten kan een ontsteking ontstaan.

Details

Snapping hip

Bij een snapping hip of klikkende heup voel je iets verspringen aan de buitenkant of voorkant van de heup. Daarbij merk je dan een klikkend gevoel of geluid. Dit is een onprettig gevoel, maar niet pijnlijk.

Details

De praktijk in beeld

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Start realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte