Handtherapie

Handtherapie bij Quiek Familie Fysio is een specialisme binnen Cesartherapie die gericht is op de behandeling van de hand, de pols en de onderarm. Een handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid.

Een klacht aan de hand speelt vaak een grote rol in iemands dagelijks leven. Stijfheid en/of pijn kunnen zorgen voor vervelende klachten. De meeste zijn gelukkig goed te behandelen met de juiste handtherapie. Aangezien een hand ingewikkeld in elkaar zit is het verstandig om hierin gespecialiseerde zorg te krijgen.

Een handtherapeut van Quiek Familie Fysio behandelt de meest uitlopende stoornissen en klachten aan de hand, pols en onderarm, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van het revalidatieproces na een operatie. Natuurlijk zijn er ook tal van situaties die conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandeld worden. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op de klachten en beperkingen van de patiënt. Het streven hierbij is om de hand en/of pols weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

  • Behandeling start dezelfde dag!
  • Onze klanten geven ons een 9.0
  • Transparante dienstverlening
  • Ruim 14 jaar ervaring

Behandelingen handtherapie

Handtherapie kan uitkomst bieden bij onder andere de volgende klachten:

  • Een instabiele pols
  • Het Carpaal Tunnel Syndroom
  • Het Syndroom van de Quervain
  • TFCC letsel

Quiek's werkwijze bij handtherapie

Allereerst zal de handtherapeut vragen stellen omtrent de klachten en de pols en hand onderzoeken. Op deze manier kan de handtherapeut de juiste diagnose stellen en samen met jou een behandelplan opstellen om de pols- en handklachten aan te pakken. Ook krijg je adviezen hoe je het best met je pols en hand om kunt gaan.

Met specifieke oefeningen kunnen de klachten (deels) worden weggenomen. Het is belangrijk om zelf ook actief betrokken te zijn bij de behandelingen en de oefeningen thuis te doen. Daarnaast is het belangrijk om de tips en adviezen die je van de handtherapeut krijgt op te volgen bijvoorbeeld tijdens de activiteiten en werkzaamheden op je werk en thuis.

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram