Rug

Heb je last van rugklachten? QUIEK familie fysio heeft een team van betrokken, deskundige en enthousiaste therapeuten. Met dit team van specialisten kunnen we je behandelen om je zo van je klachten af te helpen. Hieronder vind je een aantal rug aandoeningen die veel voorkomen. Maar natuurlijk behandelen we je ook als jouw klacht hier niet tussen staat.

Waar bent u naar op zoek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Columns
Dry needling
eGym
Kinderen
Klachten
Sportblessure
Voorstelblogs

Behandelingen:

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan ontstaan door overbelasting, een verkeerde beweging of verkeerd en zwaar tillen. Meestal is er niets ernstigs aan de hand. In de meeste gevallen verdwijnt lage rugpijn binnen 1 tot 2 maanden vanzelf.

Details

Pijn in bovenrug

Pijnklachten in de bovenrug worden vaak veroorzaakt door een verkeerde houding. Maar klachten in de bovenrug kunnen ook het gevolg zijn van een groeistoornis, zoals de ziekte van Scheuermann.

Details

Hernia

Een hernia is lage rugpijn met uitstralende pijn naar de benen als gevolg van een uitstulping van de kern, de nucleus,  van de tussenwervelschijf in de onderrug. Hernia klachten kunnen ontstaan door bukken, tillen en zitten.

Details

Bekkenklachten

Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen.

Details

De praktijk in beeld

Case / Rugklachten door werken in de zorg

Rugklachten komen vaak voor bij mensen die werkzaam zijn in de zorg. Immers, door het zware werk kan het lichaam uit balans raken.

Details

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Start realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte