Schouderklachten
Bij schouderklachten voel je pijn rondom de schouder en de pijn kan uitstralen naar de nek, schouderbladen, armen tot aan de hand en vingers.
Oorzaken van schouderklachten
Schouderklachten kunnen ontstaan door een spier- of peesontsteking. Je hebt dan vooral pijn bij beweging, met je handen boven je hoofd werken gaat moeilijk en je kan niet goed op je schouder liggen. Ook kunnen schouderklachten worden veroorzaakt doordat er een spier of pees bekneld is geraakt in de schouder. Je voelt dan vooral pijn bij het heffen van je arm. Verder kunnen schouderklachten ontstaan als gevolg van artrose. Dit is slijtage van het gewricht, en geeft een zeurende pijn in de schouder. Tenslotte kan er sprake zijn van een frozen shoulder, een aandoening die veel voorkomt bij vrouwen tussen de 40 en 55 jaar. Dit wordt veroorzaakt door een verkleving of pijnpunt in de onderschouderblad spier. Het pijnpunt zorgt ervoor dat de spier verkort of verkrampt en daardoor treedt de pijn en bewegingsbeperking op.
- Behandeling start dezelfde dag!
- Onze klanten geven ons een 9.0
- Transparante dienstverlening
- Ruim 14 jaar ervaring
Tips bij schouderklachten
- probeer zoveel mogelijk de dagelijkse activiteiten te blijven doen
- beweeg voorzichtig maar de pijn mag niet verergeren
- als zelf kleine bewegingen zeer pijnlijk zijn geef de schouder dan rust
- vermijd zware belasting van de schouder
- zorg voor afwisseling in de beweging
Behandeling van schouderklachten
Een van onze therapeuten zal tijdens een onderzoek de problemen van de schouder in kaart brengen. De therapeut kan bijvoorbeeld de staande houding en het totale bewegen observeren. Bij een verkeerde houding en verkeerd bewegingsgedrag kunnen er schouderklachten ontstaan. Als de oorzaak is achterhaald, kunnen met specifieke oefeningen de klachten (deels) worden weggenomen. De fysiotherapeut zal je aanleren wat een juiste (werk)houding is en geeft je oefeningen om de mobiliteit en de belastbaarheid te verbeteren. Deze oefeningen leer je bij ons in de praktijk, maar zul je ook thuis moeten doen.
Uiteraard kan er een trainingsprogramma op papier worden meegegeven. Zonodig mag je oefenmateriaal lenen om een goed resultaat te bereiken.
De behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van de aanvullende verzekering.