Kindertherapie

Wij leren kinderen weer met plezier te bewegen!

Heeft je kind bewegings- en houdingsproblemen? QUIEK familie fysio heeft een team van betrokken, deskundige en enthousiaste therapeuten. We gebruiken spelmateriaal en uitdagende oefeningen om kinderen te leren hun lichaam zo goed mogelijk te gebruiken en te ontwikkelen, zodat ze weer kunnen bewegen met plezier!

QUIEK familie fysio is gespecialiseerd in de behandeling van bewegings- en houdingsproblemen bij kinderen.

Waar bent u naar op zoek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Columns
Dry needling
eGym
Kinderen
Klachten
Sportblessure
Voorstelblogs

Behandelingen:

Voorkeurshouding baby

Veel baby’s hebben een voorkeurshouding. Dit is een houding waarin de baby het grootste deel van de tijd het hoofdje dezelfde kant op houdt.

Details

Zindelijkheid

Het is vervelend als je kind nog niet zindelijk is terwijl het bijna naar school moet. Wat kan de oorzaak zijn van zindelijkheidsproblemen?

Details

Bewegingsproblemen

Steeds meer kinderen hebben een bewegingsprobleem. Er kan sprake zijn van een achterstand in de grove motoriek, de fijne motoriek of in het evenwicht.

Details

Zintuigelijke waarnemingen

Er zijn kinderen die alles lijken te voelen, maar er zijn ook kinderen die niks schijnen te voelen. Lees hier meer over afwijkingen in de prikkelverwerking.

Details

Sportblessures

Ook kinderen kunnen sportblessures oplopen. De meest voorkomende blessures bij sportende kinderen zijn hielpijn (de ziekte van Sever), overbelasting van het scheenbeen (shin splint), hamstringklachten, knieklachten en enkelklachten.

Details

Lichaamshouding

Veel kinderen hebben een verkeerde lichaamshouding. Dit kan leiden tot een vergroeiing van de rug, een scoliose. Lees hier meer over deze en andere houdingsafwijkingen.

Details

De praktijk in beeld

Mijn kind wordt altijd als laatste gekozen

Het kan heel vervelend zijn voor een kind – dat toch al niet graag naar gymles gaat – om als laatste gekozen te worden. Niet alleen kan het kind onzeker raken,

Details

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Blog – Skiën

De voorjaarsvakantie komt er weer aan, veel Nederlanders gaan lekker een weekje op wintersport. Ga je op wintersport met (kleine) kinderen, houd dan rekening met de volgende zaken.

Details

Onleesbaar handschrift

Op steeds meer scholen wordt schrijven niet meer als een apart vak gegeven maar ondergebracht bij taal. Hierdoor worden de schrijfvaardigheden bij kinderen onvoldoende ontwikkeld.

Details

Blog – Stilzitten

Getik op de tafel, geschommel met de benen, gewiebel op de stoel, zit jouw kind ook eindeloos te bewegen? Als ouder kun je daar radeloos van raken en denken dat je kind slecht luistert, maar dat is (meestal) niet zo…

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

Blog – Houd X- of O-benen in de gaten

(bijna) Alle kinderen hebben X- of O-benen. In de meeste gevallen gaat dit na een paar jaar gewoon weer over. Maar wat doe je als dat niet vanzelf gebeurt?

Details

Case / schouderklachten tiener

Een jongen van veertien jaar heeft een spier verrekt in zijn schouderblad tijdens het losmaken van zijn veters. Hij komt bij Quiek in behandeling omdat hij er veel last van heeft.

Details

Tiener met handletsel na gymles

Onlangs heb ik een meisje van 15 jaar in de praktijk behandeld met een pijnlijke hand na een botsing met gym. De middelvinger is uit de kom geweest.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Gestart realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte