Handtherapie

Onze gespecialiseerde handtherapeuten helpen je van je klachten aan hand of pols af!

Je beweegt en gebruikt je handen eigenlijk bij alles wat je doet. Stijfheid en pijnklachten aan hand en pols zijn daarom hinderlijk, maar gelukkig vaak wel goed te behandelen door een handtherapeut. Onze handtherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van de hand, de pols en de onderarm. Handtherapie is gericht op het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid. Onze handtherapeut kan het revalidatieproces na een operatie verzorgen, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. De behandeling wordt altijd afgestemd op de persoonlijke klachten en beperkingen, waarbij het streven is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Waar bent u naar op zoek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Columns
Dry needling
eGym
Kinderen
Klachten
Sportblessure
Voorstelblogs

Behandelingen:

Instabiele pols

Bij een instabiele pols zijn de banden die de polsbotjes verbinden verzwakt. Hierdoor bewegen de polsbotjes niet vloeiend meer.

Details

Carpaal Tunnel Syndroom

In het polsgebied lopen verschillende zenuwen die allemaal in een soort tunnel (de carpale tunnel) liggen. Wanneer er een vernauwing van de tunnel optreedt kunnen zenuwen bekneld raken en dit kan pijnklachten geven.

Details

Syndroom van De Quervain

Het syndroom van De Quervain komt relatief veel voor en kenmerkt zich door pijn, zwelling en beperking van één of meer pezen rondom de duim. Dit letsel komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor.

Details

TFCC letsel

Het TFCC  is het geheel aan structuren aan de pinkzijde van de pols. Dit complex bestaat uit een discus en banden. De discus heeft als functie het dempen en stabiliseren van de pols. Op het moment dat de discus beschadigd is, spreekt men van TFCC letsel.

Details

Duim artrose

Klachten aan de duim bij het uitwringen van doekjes, potjes open maken en bij het vasthouden van pannen zijn veel voorkomende klachten ten gevolge van een zwakke (versleten) duim. De duim is een plek waar snel slijtage (artrose) kan ontstaan.

Details

De praktijk in beeld

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

Tiener met handletsel na gymles

Onlangs heb ik een meisje van 15 jaar in de praktijk behandeld met een pijnlijke hand na een botsing met gym. De middelvinger is uit de kom geweest.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Gestart realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte