Fysiotherapie

Fysiotherapie bij Quiek Familie Fysio betekent dat je door een fysiotherapeut wordt behandeld met als doel je klachten te verminderen. In sommige gevallen, als je niet in staat bent om naar onze praktijk te komen, komt de fysiotherapeut van Quiek bij je thuis.

Het juiste gebruik van het lichaam staat centraal bij Quiek Familie Fysio. Daarom werkt de fysiotherapeut nauw samen met de oefentherapeut. De meest voor de hand liggende manier voor de fysiotherapeut om jou te behandelen zijn oefeningen en massage. Vaak worden deze twee gecombineerd. Maar massage is niet altijd de juiste oplossing. Massage zorgt voor verlichting van de klacht op korte termijn,  maar wij vinden het belangrijk dat er een blijvend resultaat is en de klacht niet binnen een geringe periode weer op komt zetten. Daarom werkt de fysiotherapeut samen met de oefentherapeut. Er wordt dan ook gekeken naar klachtenvermindering op de lange termijn. Tijdens klachten compenseer je namelijk vaak onbewust met je lichaam, waardoor je een ander houdings- en bewegingspatroon gaat hanteren dat in de loop van de tijd voor extra klachten kan zorgen. De oefentherapeut kijkt naar het juiste gebruik van het totale lichaam en deze bewegingen moeten geautomatiseerd worden. Hiervoor kan je oefeningen van zowel de fysiotherapeut als de oefentherapeut mee naar huis krijgen.

Wil je meer weten over fysiotherapie bij Quiek Familie Fysio, klik dan hier

  • Behandeling start dezelfde dag!
  • Onze klanten geven ons een 9.0
  • Transparante dienstverlening
  • Ruim 14 jaar ervaring

Doel van fysiotherapie

Fysiotherapie helpt om je lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen en te houden. Doelen voor de behandeling door de fysiotherapeut kunnen zijn weer zelfstandig boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als je in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. Voor Quiek familie fysio is het belangrijk om samen met jou je behandeldoel te behalen, daar zullen wij ons dan ook voor inzetten.

Quiek's werkwijze bij fysiotherapie

Een behandeling duurt een half uur per keer. Bij de eerste afspraak wordt geprobeerd om een zo volledig mogelijk beeld van je klachten te krijgen. Hiervoor stellen we vragen over de klacht en zullen we je onderzoeken. Op basis daarvan kunnen we samen met jou een behandelplan opstellen. Dit behandelplan is maatwerk. De basis voor het behandelplan wordt gevormd door vaste richtlijnen. Onze ervaring is: elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Tijdens de eerste afspraak zullen we je ook altijd helpen om de klacht direct te verminderen, bijvoorbeeld door oefeningen of massage, zodat je met een goed gevoel naar huis gaat. Voor het verdere verloop van de behandeling zullen, indien nodig, de verschillende therapeuten van Quiek Familie Fysio samenwerken om je zo goed mogelijk te behandelen voor het beste resultaat.

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram