Fysiotherapie Ermelo

Fysio praktijk voor het hele gezin

Fysiotherapie Ermelo

Heeft u last van pijntjes of fysieke klachten waar u niet vanaf komt? In dat geval kan een bezoek aan de fysiotherapeut uitkomst bieden. Met behulp van specifieke oefeningen en een persoonlijk behandelplan zorgt Quiek fysiotherapie in Ermelo ervoor dat het lichaam zo goed mogelijk functioneert. En belangrijker nog: dat uw lichaam ook in de toekomst goed blijft functioneren.

Het behandelen gebeurt in de praktijk van de fysio in Ermelo, maar kan in sommige gevallen ook aan huis worden gedaan. Wanneer u tijdelijk slecht ter been bent of een zware revalidatie voor de boeg heeft, komt een van onze mensen u dan thuis opzoeken. Zo zorgen we ervoor dat we ieder behandeldoel halen, ongeacht de lengte van het behandeltraject dat daarvoor vereist is.

Hoe gaat fysio Quiek in Ermelo te werk?

Bij de behandeling van een patiënt wordt aan de hand van een eerste inventarisatie – zowel mondeling als fysiek – een helder behandeldoel opgesteld. Dat kan uiteenlopen van weer zelfstandig boodschappen doen, tot de behandeling van een knieblessure die voortkomt uit het beoefenen van bijvoorbeeld voetbal of tennis. Geen lichaam is hetzelfde en dus is maatwerk vereist. Fysiotherapie Ermelo voorziet daarin.

Bij de behandeling van uw klacht kijken we naar de fragiele balans tussen de belasting en de belastbaarheid van het lichaam. Om gezond te kunnen functioneren is een gezonde belasting nodig. Denk bijvoorbeeld aan voldoende beweging. Daarnaast is het echter van belang dat de belastbaarheid niet te hoog is. Een verstoring van die balans ligt vaak ten grondslag aan veel fysieke klachten.

Fysiotherapie Ermelo pakt de oorzaak aan

Om ook op lange termijn klachtenvrij te blijven, is het belangrijk om de oorzaak van de fysieke problemen aan te pakken. De meest voor de hand liggende manier daarvoor zijn oefeningen en massage. Massage is van belang voor de verlichting van de klachten op korte termijn, maar voor de langere termijn is het belangrijk om ook zelf aan de slag te gaan.

Om die reden werkt Quiek fysio in Ermelo nauw samen met een oefentherapeut, die passende oefeningen heeft voor uw klachten. Het is de bedoeling dat u die oefeningen ook zelf, in eigen tijd doet. Alleen op die manier kan de oorzaak grondig worden aangepakt. Als patiënt bij de fysiotherapeut werkt u dus zelf actief mee aan uw herstel, voor een blijvend resultaat. Uiteraard gaat dit gepaard met advies, voorlichting en begeleiding van onze kant om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen.

Fysio Ermelo: meer dan alleen fysiotherapie

U kunt bij onze praktijk in Ermelo terecht voor meerdere soorten therapie, dus niet alleen standaard fysiotherapie.  Zo bent u ook voor kinderoefentherapie bij ons aan het juiste adres. Kinderen met motorische problemen, die bijvoorbeeld niet goed kunnen meekomen tijdens de gymles, worden behandeld door een kinderoefentherapeut. Tijdens dit behandeltraject staat het spelelement voorop.

Quiek biedt ook Cesartherapie aan. Hierbij worden klachten aangepakt door voortkomen uit een onjuist houdings- of bewegingspatroon, mogelijk veroorzaakt door een afwijking of ziekte. Een onderdeel hiervan is handtherapie, die gericht is op de behandeling van de hand, de pols en de onderarm. Functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid worden tijdens de handtherapie aangepakt.

Eenvoudig een afspraak maken met de fysio in Ermelo

Ervaart u lichamelijke klachten en wilt u weten hoe uw fysiotherapeut in Ermelo daar tegenaan kijkt? Een afspraak is zo gemaakt. U kunt een mailtje sturen naar info@quiek.nl, of bellen naar 0341 – 217 858. Op onze contactpagina vindt u tevens een formulier dat u kunt invullen. Hierin kunt u meteen aangeven wat uw klachten zijn en hoe we u van dienst kunnen zijn.

Wij zijn naast Ermelo ook werkzaam in Putten en Harderwijk.

Bij QUIEK Familie Fysio kun je terecht voor:

Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt om je lichaam zo goed mogelijk functionerend te krijgen en te houden. In de fysiotherapeutische benadering speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol.

Details

Kinderoefentherapie / kinderfysiotherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar. Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind.

Details

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Details

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen oefentherapie Cesar die zich richt op de klachten aan hand, pols en onderarm.

Details

De praktijk in beeld

Case / voorkeurshouding baby

Een bezorgde jonge moeder neemt contact met ons op. Haar baby van 6 weken is erg onrustig en huilt veel. Ze kijkt alleen naar de linkerkant en lijkt moeilijk te kunnen ontspannen.

Details

Case / zindelijkheid

Een jongetje van 5 jaar is zowel overdag als 's nachts nog niet zindelijk. Inmiddels geeft de school aan dat de juf haar zoontje niet langer kan en wil verschonen, vandaar dat ze contact met onze praktijk opneemt.

Details

Case / lichaamshouding tiener

Een jongen van 12 jaar heeft vaak hoofdpijn en pijn in zijn nek. Uit het eerste gesprek blijkt dat hij veel achter de computer zit en op de bank "hangt" met zijn iPad.

Details

@QUIEK op Instagram

@QUIEK op Instagram

Gestart realisatie
Nieuwbouw praktijkruimte