Tijd om te ontspannen? Vergeet het maar

Nu de zomervakantie eraan komt, is het voor velen een moment van rust. Eindelijk de tijd om even te ontspannen. Misschien wel op een bedje aan het strand of heerlijk op de camping. Hoe jij je vrije tijd ook besteed deze vakantie, houd er rekening mee dat deze rustperiode wel enige klachten met zich mee kan brengen.

Wat ook niet gek is. Het is voor je lichaam hét moment om even tot rust te komen. Alle spanning en stress gaat verloren. Maar dit betekent ook dat je lichaam weer de tijd heeft om te resetten. Deze reset kan klachten met zich meebrengen, waaronder rug-, nekklachten en hoofdpijn. Dit komt omdat je al die tijd misschien wel door bent gegaan. Je lichaam had geen enkel moment de tijd om tot rust te komen en eventuele pijn te voelen. En dat houdt op een gegeven moment wel een keer op. 

Een van de onderliggende redenen, van spontane uiting van de klachten, is aanhoudende stress. Stress kan zowel lichamelijk als geestelijk klachten veroorzaken. Je gaat tijdens het werken nog even door op adrenaline, maar op een gegeven moment is dat laatste beetje adrenaline ook op. En dat is precies het moment waarop jouw lichaam signalen laat zien van pijn. Of dat nu in je nek, rug of schouders is. We horen het bij verschillende patiënten terugkomen. 

Er is helaas geen medicijn om hier direct vanaf te komen. Wel raden wij eenieder aan om in beweging te blijven gedurende de vakantie. Ga op ontdekking in een stadje, neem een duik in het zwembad of stap even op de fiets. Dit zorgt er voor dat je spieren in ieder geval in beweging blijven. 

Heb je net voor je vakantie last van klachten? Wacht dan niet te lang en ga tijdig langs bij een fysiotherapeut. Bij Quiek kan je dezelfde dag nog terecht voor een behandeling. Zo start jij je vakantie zonder klachten. We geven je daarnaast ook een aantal tips mee om klachten gedurende de vakantie te voorkomen. Net zo makkelijk en fijn!