Maak kennis met Melissa – de sportieve fysiotherapeute

Het oprichten van een eigen acrobatiek vereniging, een opleiding tot algemeen fysio- en kinderfysiotherapeute, een specialisatie in de behandeling van Covid gerelateerde klachten én een Dry Needling cursus – That’s me; Melissa Beekhof! In dit blog vertel ik je meer over wie ik ben en mijn werk bij Quiek Familie Fysio.

Gepassioneerd in het helpen van mensen

Als algemeen fysio- en kinderfysiotherapeute in opleiding, ben ik gepassioneerd over het helpen van mensen en kinderen. En dan het liefst bij sportgerelateerde klachten. Of het nu gaat om het oplossen van pijnlijke blessures of het creëren van plezier tijdens het bewegen, ik ben altijd vastberaden om mijn patiënten tevreden te stellen. En dat is niet alles. Ik specialiseerde me in de behandeling van Covid gerelateerde klachten en volgde een Dry Needling-cursus. Hoewel Dry Needling soms pijnlijk kan zijn, weet ik dat het effectief is en het helpt je om snel van klachten af te komen – en dat is natuurlijk mijn doel als fysiotherapeute.

Een kijkje in mijn werkdag als algemeen (kinder)fysiotherapeute 

Een typische werkdag van mij als algemeen fysio- en kinderfysiotherapeute begint als volgt: ik start de dag met het doornemen van mijn notities en het voorbereiden van de behandelingen die ik die dag uitvoer. In de ochtend behandel ik vaak de oudere patiënten en later op de dag stromen onze jonge patiënten ook binnen. Omdat mijn patiënten voor allerlei soorten klachten behandeld willen worden, is voor mij geen dag hetzelfde – en dat maakt mijn werk lekker divers! Rond het middaguur lunch ik samen met mijn collega’s en praten we bij over wat we in ons privéleven meemaken. We zijn tenslotte een persoonlijke en gezellige team. Aan het einde van de dag ruim ik mijn behandelkamer op, doe ik de administratie en maak ik eventueel oefenschema’s voor mijn patiënten. Dan stap ik in mijn stralende witte Peugeot 107 (als die je nog niet opgevallen was, weet ik zeker vanaf nu wel 😉) en rijd ik naar huis. 

(Kinder)fysiotherapeute en acrobaat

Maar mensen helpen aan een Quiek leven is niet mijn enige passie. Acrobatiek is wat ik naast mijn werk ook graag doe. Ik houd niet van opscheppen, maar ik heb jarenlang aan topsport acrobatiek gedaan en zelfs mijn eigen show acrobatiek vereniging opgericht, genaamd Showciety Acrobatics – en daar ben ik toch wel erg trots op! Het is mijn manier om mijn passie voor beweging en uitdagingen te uiten. Naast acrobatiek loop ik ook hard, doe ik aan calisthenics en vind ik surfen en kitesurfen geweldig. Kortom; ik houd van uitdagingen, bewegen en ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen en avonturen.

Combineer werk, sport en een sociaal leven: ontmoet mijn veelzijdige levensstijl

Naast mijn werk en sport houd ik ook van gezelligheid en goede gesprekken met familie en vrienden. Zo kun je me altijd bellen voor een wandeling of een drankje in de kroeg. Ik geniet tenslotte van de tijd die ik met mijn naasten kan doorbrengen en om nieuwe herinneringen te maken. 

Al met al, ben ik erg toegewijd aan mijn werk, mijn patiënten en mijn passies. Bij Quiek voel ik me gelukkig thuis vanwege de gezellige collega’s en de fijne sfeer in de praktijk. Ben je op zoek naar een fysiopraktijk die meer is dan alleen een professional, maar waar je ook sociale contacten legt en persoonlijk ontvangen wordt? Neem dan een kijkje op onze website en maak een afspraak! Dan maken we kennis onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee ☕.