Kinderfysiotherapeute Daniele en haar levendige avonturen

Van het bruisende hart van Brazilië naar het oude Hanzestad Kampen. Ik hoor je denken; wie ruilt Brazilië nu in voor Nederland? Nou, dat deed ik. Daniele Malestein op 16-jarige leeftijd. Sinds ik in Nederland ben, behaalde ik mijn havo-diploma en ronde ik de opleiding Fysiotherapeut af. En nu werk ik alweer langer dan een jaar bij Quiek als Fysio- en Kinderfysiotherapeute. Benieuwd hoe mijn werk er bij Quiek uitziet? Lees dan hier verder.

Een warm welkom bij Quiek

Bij Quiek vond ik een warm welkom en een gezellige, huiselijke sfeer die meteen voelde als een thuis. Geen grote praktijk met tientallen collega’s, maar een intieme omgeving waar persoonlijke aandacht centraal staat. En de collega’s? Die zijn gewoonweg fantastisch! Samen zetten we ons in om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Bij Quiek is er altijd ruimte om vragen te stellen, kennis te delen en van elkaar te leren. Het is een omgeving waar eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel staan.

Een magische mix van werkzaamheden als kinderfysiotherapeute

Doordat de praktijk zich richt op alle leeftijdsgroepen en meerdere behandelingen, is mijn werkdag bij Quiek altijd divers. Maar ondanks dat ik plezier haal uit allerlei soorten behandelingen en leeftijdsgroepen, vind ik het behandelen van kinderen het allerleukste. Elke sessie is als een feestje, waarin we samen werken aan herstel en ontwikkeling. Het is een uitdaging om kinderen actief te betrekken en hen hun eigen inbreng te geven. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld, op een subtiele en speelse manier.

Maar er is meer! De afwisseling tussen kinderen en volwassenen geeft mij een boost van variatie. Ik geniet ook enorm van het begeleiden van patiënten tijdens revalidatietrajecten, bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie, of zelfs na COVID-19. Het geeft me voldoening om mensen te helpen bij hun herstel en ze te zien groeien.

Van koffiepauzes tot inspirerende collega’s: Mijn werkdag als kinderfysiotherapeute

Mijn dag bij Quiek als kinderfysiotherapeute is gevuld met vrolijke momenten en waardevolle interacties. Ik begin de ochtend met het checken van mails, het voorbereiden van mijn dag en het bijvullen van het koffiezetapparaat voor de broodnodige energieboost. Daarna behandel ik kinderen, waarbij ik mijn creativiteit volledig benut om elk moment leuk te maken.

Na de ochtendsessies ga ik regelmatig op huisbezoek bij patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen. Zo kan ik ze persoonlijke zorg bieden en ondersteunen in hun herstel, zelfs in hun eigen vertrouwde omgeving. Rond 12:30 uur is het tijd voor een gezellige lunchpauze met collega’s, waar we verhalen delen en de nodige dosis humor uitwisselen om weer energie te krijgen.

Na de lunch vervolg ik mijn dag met het behandelen van volwassenen, wat een welkome afwisseling is. Ik begeleid hen tijdens hun revalidatieproces, waarbij ik hen motiveer en ondersteun om hun doelen te bereiken. Samen behalen we successen en dat geeft me voldoening.

In de late namiddag verwelkom ik weer lachende kinderen in mijn behandelkamer na schooltijd. We duiken samen in leuke oefeningen en spelletjes, waardoor de therapie een avontuur op zich wordt.

Na een dag vol behandelingen is het tijd om administratie bij te werken, de behandelkamer op te ruimen en de dag af te sluiten. Zelfs op weg naar huis geniet ik nog steeds van mijn werk. Ik kijk uit naar een heerlijke maaltijd die mijn vriend al voor me heeft klaargemaakt. Het is een beloning na een dag vol inzet en toewijding, en stiekem ook een excuus om nog even in de werkmodus te blijven.

Mijn leven buiten Quiek: Familie, hobby’s en avonturen

Maar wie ben ik eigenlijk buiten mijn werk als kinderfysiotherapeute? Naast mijn professionele leven ben ik een echt familiemens. Ik besteed veel tijd met mijn ouders, broers, zussen en hun partners. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar persoonlijke groei. Vandaar mijn keuze om veder te studeren en volg ik nu een master in kinderfysiotherapie. Verder ben ik een actieve sporter en ga ik regelmatig hardlopen, wielrennen, squashen en zwemmen. Oh, en dat is nog niet alles. Heb ik je mijn passie voor reizen al verteld? Vooral de prachtige natuur trekt me aan, die ik probeer vast te leggen met mijn beginnende fotografieskills. Kortom, er is meer aan mij dan alleen mijn werk!

Wil je zelf de levendige wereld van therapie bij Quiek ervaren? Dan nodig ik je uit om ons te bezoeken en kennis te maken met ons team van gepassioneerde therapeuten. Of je nu een kind bent dat op zoek is naar speelse behandelingen, een volwassene die revalidatie nodig heeft na een blessure, of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar onze unieke aanpak, bij Quiek vind je een warm welkom en de best mogelijke zorg. Tot snel?