Een kijkje in het leven van een fysiotherapeute

Hallo! Ik ben Maaike van den Oosterkamp, een enthousiaste en ervaren fysiotherapeute én kinderfysiotherapeute bij Quiek, gevestigd in het gezellige Harderwijk. Laat me je meenemen op een reis door mijn boeiende leven, zowel binnen als buiten de muren van onze praktijk.

Een leven vol beweging en avontuur

Mijn levensreis begon op verschillende plekken in het buitenland, dankzij mijn vaders werk bij Shell. Ik heb gewoond in landen als Qatar, Denemarken, Maleisië en Schotland. Later kwam ik naar Nederland en woonde mijn middelbareschooltijd in Groningen. Nu geniet ik met mijn lieve man Jos en onze twee fantastische kinderen, Sam en Stef, van het prachtige Harderwijk. Reizen zit nog steeds in mijn bloed, maar tegenwoordig voldoen mooie vakantiebestemmingen om dat avontuurlijke gevoel te ervaren.

Mijn passies als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute 

Als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute bij Quiek behandel ik patiënten van 0 tot 100 jaar oud. Mijn werkzaamheden zijn divers en boeiend, maar er zijn bepaalde gebieden waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen.

Het allereerste waar ik voldoening uit haal, is het begeleiden van mensen die kampen met spannings- en ademhalingsklachten. Als ervaringsdeskundige begrijp ik maar al te goed welke impact dit kan hebben op iemands leven. Het overwinnen van deze klachten en iemand weer in balans zien komen, geeft me een onbeschrijflijk gevoel van voldoening.

Een andere bijzondere richting die ik erg leuk vind, is het begeleiden van zwangere vrouwen en hun pasgeboren baby’s. Dit ‘life changing event’ is een periode vol emoties en uitdagingen, en het is prachtig om deze ouders te helpen tijdens dit bijzondere moment in hun leven.

Een werkdag bij Quiek als fysiotherapeute 

Mijn werkdagen zijn gevuld met patiëntenzorg, en ik vind het geweldig om mensen te ontmoeten en te begeleiden op hun pad naar herstel. Mijn dagen beginnen vroeg, en ik geniet van een gezond ontbijt om mijn energie voor de dag te tanken.

Bij aankomst in de praktijk bereid ik de ruimte voor en maak ik alles klaar voor de patiënten. Gedurende de dag behandel ik patiënten van jong tot oud, waarbij ik de focus leg op ademhaling, stress, en andere spanningsklachten. Mijn lunchpauzes zijn altijd gezellige momenten om te kletsen met collega’s en even op te laden voor de rest van de dag.

Een hecht team, een unieke sfeer

Quiek is niet zomaar een praktijk, het voelt als een warme familie. Ons team is ontzettend vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. We hebben veel respect voor elkaar en er is nooit strijd of onenigheid. Tijdens onze pauzes hebben we de gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen, aangezien we tijdens het werk vaak druk zijn met het zorgen voor onze patiënten. Het is prachtig om te zien hoe we als team samenwerken en elkaar ondersteunen, zowel professioneel als persoonlijk.

Wat mijn collega’s echt speciaal maakt, is dat we niet in kliekjes denken. Iedereen kan het even goed met elkaar vinden en er is altijd ruimte om ideeën en ervaringen te delen. We hebben veel plezier tijdens onze teamuitjes en ook tijdens de pauzes op de werkdagen. En als er een keer een luisterend oor nodig is, dan staat iedereen klaar om te helpen. Die verbondenheid en openheid maken Quiek een unieke plek om te werken.

Wie ik ben naast mijn werk

Buiten mijn werk bij Quiek ben ik een trotse moeder en geniet ik van kostbare momenten met mijn gezin. Mijn hobby’s zijn wandelen, tuinieren, het maken van mooie houten meubels, koken en lezen geven me de nodige ontspanning en vreugde in mijn vrije tijd. Daarnaast houd ik van sporten en ga ik regelmatig hardlopen of maak ik een fietsrit samen met mijn man.

Al met al ben ik blij om deel uit te maken van het Quiek-team en om als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute een positieve impact te hebben op het leven van mijn patiënten. Mijn passie voor het behandelen van spannings- en ademhalingsklachten, het begeleiden van zwangere vrouwen en het helpen van baby’s en hun ouders maken mijn werk elke dag boeiend en bevredigend. Samen met mijn fantastische collega’s en de warme sfeer bij Quiek, voel ik me thuis en gewaardeerd.

Bedankt dat je mijn reis hebt gevolgd en een kijkje hebt genomen in mijn wereld als fysiotherapeute en meer! Ik hoop dat je het leuk vond om meer over mij en Quiek te weten te komen. Mocht je hulp nodig hebben bij fysiotherapie, weet dan dat je bij ons in goede handen bent en kom hier met ons in contact.