Maak kennis met Robert – Onze nieuwe fysiotherapeut

Hallo, ik ben Robert van Asselt. 23 jaar oud, geboren en getogen in Elspeet en ontzettend blij dat ik me bij het Quiek-team mag voegen als fysiotherapeut. Graag neem ik jullie mee in een typische dag in mijn leven hier bij Quiek en vertel ik wat meer over mezelf. Lees je mee? 

De kickstart van mijn carrière bij Quiek 

Met mijn diploma op zak ging ik op zoek naar een leuke eerste baan als fysiotherapeut. Via-via hoorde ik van een openstaande vacature bij Quiek en daar ging ik gelijk achteraan. Toen eenmaal een kennismaking gepland stond, was ik gelijk enthousiast. De kans om te werken in een moderne praktijk en met goede faciliteiten, sprak mij meteen aan. En uiteraard was de kennismaking ook geslaagd, want niet veel later begon mijn Quiek-avontuur. Op 1 augustus om precies te zijn – klaar om de kickstart van mijn carrière te maken!

Een kijkje in mijn werkdag als fysiotherapeut

Maar, wat doe ik dan als kersverse fysiotherapeut bij Quiek? Laat ik beginnen bij het begin: mijn dag begint met het opstarten van de praktijk, vaak in goed gezelschap van mijn collega’s. Vervolgens bereid ik mijn dag voor, bekijk ik mijn agenda en geniet ik van een kopje koffie. Niet veel later starten mijn behandelingen die variëren van massages tot oefentherapie. Rond het middaguur is het tijd voor een lunch, die we altijd gezamenlijk met het team houden. We praten bij over leuke weekendplannen, uitdagende behandelingen en leuke gebeurtenissen in de praktijk. In de middag wisselen de behandelingen zich af met wat administratieve taken en rond half 6 zit mijn werkdag er weer op.

Waarom fysiotherapie?

Waarom ik zo enthousiast ben over fysiotherapie? De diversiteit is het sleutelwoord. Want als iets mij moet motiveren in mijn werk, is het de diversiteit. En bij Quiek ontbreekt dat zeker niet! We zijn namelijk niet zomaar een fysiopraktijk. We zijn een familie fysio. Dat betekent dat we alle leeftijden en alle doelgroepen helpen aan een kwieker leven. En je kunt je voorstellen dat die verschillende doelgroepen en leeftijden extra diversiteit met zich meebrengen. Elke dag is dan ook anders. De ene keer behandel ik een van onze jonge patiënten middels oefentherapie en de andere keer behandel ik een van onze gewaardeerde ouderen met massages. Voor mij is het altijd een uitdaging om mensen te begeleiden en te adviseren in hun klachten en herstel met één doel: elke dag een stapje dichter bij een gezond en fit leven – uiteraard met veel voldoening en plezier!

Een moment om niet te vergeten

Ah goed, mijn eerste weken bij Quiek zitten erop. En ik ben nog steeds erg blij met mijn keuze. Want niet alleen het team, de sfeer en de praktijk maakt mijn werk leuk. Ook de momenten met mijn patiënten en de relatie die ik met hen opbouw. Ik vergeet bijvoorbeeld nooit meer hoe ik eens een fanatieke voetballiefhebber hielp met zijn blessure. Terwijl we oefeningen deden, bespraken we enthousiast allerlei voetbalstrategieën en het voelde alsof we samen de overwinning behaalden! Dit zijn momenten die mijn werk extra leuk maken.

Buiten mijn werk

Ik ben dan ook echt een mensenmens. Buiten mijn werk breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden. Een terrasje hier en een feestje daar, je kunt me er altijd voor bellen! Daarnaast ben ik ook echt een sportliefhebber. Zodoende train ik twee avonden per week met mijn voetbalteam VV Elspeet en spelen we elke zaterdag een wedstrijd. En dat is niet alles. Een potje padel met vrienden en een goede fitness-sessie in de gym zijn ook altijd welkom.

Zo, hopelijk heb je nu een beter beeld van mij en mijn werk bij Quiek. Hopelijk zie ik je snel in de praktijk! Benieuwd waar we je allemaal mee kunnen helpen? Neem dan een kijkje op onze website