Maak kennis met Julia – Onze nieuwe oefentherapeute cesar

Hey daar, ik ben Julia, een sprankelende dertiger met mijn roots in het prachtige Amersfoort. Sinds juli 2023 werk ik als oefentherapeute cesar bij Quiek. Maar deze plek en het team zijn voor mij geen onbekenden. Tijdens mijn laatste studiejaar liep ik hier namelijk al stage. En waarom ik hier nu weer ben? Daar vertel ik je alles over in dit blog. Lees je mee?

Dus, waarom ben ik terug?

Dat is eigenlijk heel simpel: de sfeer hier is gewoonweg geweldig! Het voelt als thuiskomen en elke dag is gezellig. Maar dat is niet alles. Naast therapeute ben ik ook leefstijlcoach, iets wat velen niet weten, en mijn ambities in die richting groeien gestaag. Bij Quiek coachen we onze cliënten naar een gezondere leefstijl en dat geeft mij ontzettend veel voldoening. Het is geweldig om te zien hoe kleine stappen grote veranderingen teweegbrengen. Spoiler alert: in de toekomst ga ik me nóg meer verdiepen in psychosomatische therapie.

Achter de schermen als oefentherapeute cesar

Het allerleukste aan mijn werk? Dat moet wel de echte samenwerking met mijn cliënten zijn. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hun doelen en motivaties. Samen ontdekken we wat nodig is om hun doelen te bereiken. Het enthousiasmeren van mensen om actief te worden en bewust te worden van hun houding, daar krijg ik energie van. Het enige minpuntje? De administratie. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij.

Een kijkje in mijn dag als oefentherapeute cesar

Mijn werkdag begint meestal een half uurtje eerder dan gepland. Dan neem ik rustig de tijd om mijn planning door te nemen en te zien of er wijzigingen zijn. Vervolgens begroet ik mijn mede Quiek-ers en maak ik me klaar voor mijn eerste cliënt. Het is altijd boeiend om te horen wat er speelt in het leven van mijn cliënten en ik probeer altijd de persoon achter de hulpvraag te leren kennen. Ik hecht veel waarde aan een goede sfeer en wil zowel kunnen lachen als aanvoelen wat mijn cliënten op dat moment nodig hebben – je weet wel, een gezonde mix tussen het trainen van de lachspieren en de rugspieren 😉. 

Als ik even een half uurtje vrij heb, gebruik ik dat graag om me verder te verdiepen in mijn vakgebied. De ene keer lees ik een interessant artikel en de andere keer bespreek ik casussen met mijn collega’s. Elke dag een beetje slimmer worden, is tenslotte nooit verkeerd.

De pauzes zijn altijd gezellig met mijn collega’s. We vormen echt een hecht team en ik voelde me hier vanaf het eerste moment welkom. Na een drukke dag rijd ik met de beste nummers op de radio weer terug naar Amersfoort.

Mijn leven buiten Quiek: surfen, wielrennen en hardlopen

Buiten mijn werk ben ik het liefst te vinden in de zee met mijn surfboard. Surfen is mijn grote passie. Maar ook wielrennen en hardlopen behoren tot mijn favoriete bezigheden. Krachttraining hoort er natuurlijk ook bij. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en doe graag dingen die ik nooit eerder heb gedaan. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vriendinnen en speel ik gitaar. Op vakantie ben ik het liefst actief bezig; je zult me niet snel aan het zwembad zien liggen.

Ik ben volledig toegewijd aan mijn werk, mijn patiënten en mijn passies. Bij Quiek heb ik een plek gevonden waar ik me helemaal thuis voel dankzij de geweldige collega’s en de warme sfeer in de praktijk. Als je op zoek bent naar een fysiopraktijk waar je meer krijgt dan alleen professionele hulp, waar je ook sociale contacten kunt leggen en persoonlijk ontvangen wordt, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op onze website en een afspraak maken! We verwelkomen je graag onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee ☕.