Pols
Er zijn veel soorten polsklachten afhankelijk van de oorzaak en de duur van de klacht. Specifieke polsklachten zijn polsklachten waarbij de oorzaak bekend is, zoals bij een polsbreuk. In het geval van de gebroken pols spreekt je ook van een acute polsklacht; het gaat om een pijnklacht die korter dan 6 weken duurt. Maar veel klachten hebben geen specifieke oorzaak, we spreken dan van aspecifieke polsklachten. Bij dit soort klachten is er op een röntgenfoto geen afwijking te zien, maar ervaart de patiënt wel pijn. Hierbij kan het gaat om uitstralende pijn, die ontstaat door triggerpoints in verschillende spieren, zoals bijvoorbeeld de spier bij het schouderblad. Ook kunnen er pijnklachten in de pols ontstaan terwijl de oorzaak in het elleboog gewricht zit. Vaak zijn dit soort polsklachten chronisch, ze zijn dan langer dan 3 maanden aanwezig.
Veel voorkomende kenmerken bij polsklachten zijn: pijn in de polsstreek, pijn in de onderarm en in de hand of vingers, krachtverlies in de hand, verminderde knijpkracht, verminderde beweeglijkheid, stijfheid van de hand, lokale zwelling of roodheid, kraken, een instabiel gevoel of een verminderd gevoel in de hand of vingers.
Herken je een of meerdere van deze kenmerken? Maak dan een afspraak met onze handtherapeut. Onze speciale handtherapeut kan de problemen aan de pols en hand onderzoeken en in kaart brengen. Op basis daarvan zal een behandelplan worden opgesteld met oefeningen om de klachten te verhelpen.