Triggeren van de spieren

19-01-2022

Die ene spier die maar zit te zeuren, verminderde kracht, bewegingen die je beperken. Spieren kunnen op zoveel manieren vastzitten dat bepaalde oplossingen en behandelingen gewoon niet helpen. Elke keer naar een fysiotherapeut gaan om het los te masseren, is ook niet de beste tactiek. Gelukkig ervaarde onze fysiotherapeuten in Canada hetzelfde. Zij passen dry needling al jaren toe in de reguliere fysiotherapie. Eenmaal overgevlogen is deze techniek niet meer weg te denken uit Nederland.

Verder lezen »

Warming-up, essentieel of overbodig?

22-12-2021

De regenachtige herfstdagen zijn weer begonnen. Of je nu op de fiets naar training gaat of met de auto, uiteindelijk sta je gezamenlijk op een veld dat compleet nat geregend is. Maar goed, trainen gaat natuurlijk door. Je team moet voorbereid zijn op de wedstrijden die gepland staan. Je komt aan, kleed jezelf om en gaat het veld op. De training gaat beginnen.

Verder lezen »

Coronavirus gehad? Revalidatie na COVID-19

14-05-2020

Inmiddels is Nederland alweer geruime tijd in de ban van COVID-19 (het coronavirus), met alle gevolgen van dien. Langzamerhand is er ruimte voor versoepelingen. Zo werd op 1 mei duidelijk dat fysiotherapiepraktijken hun deuren weer mochten openen (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM). Goed nieuws dus! Fysiotherapeuten kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij het herstel van mensen die COVID-19 hebben gehad. Ook bij Quiek zijn we voorbereid op de revalidatie van COVID-19-patiënten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze eGym.

Verder lezen »

Sportblessure

14-05-2020

Blijf in beweging, maar voorkom blessures door ‘verkeerd’ sporten

Door het sluiten van de sportscholen gaan we massaal op zoek naar alternatieven, om toch in beweging te blijven. Pak je je oude hardloopschoenen uit de kast of struin je YouTube af voor oefeningen? Keuzes genoeg! Sterker nog, op internet zijn veel video’s te vinden die zijn gericht op beweging en in conditie blijven. Maar voorzichtigheid is geboden! 

Verder lezen »