Rugklachten door tuinieren

08-06-2022

Nu de eerste zonnestralen weer beginnen te schijnen en de temperaturen oplopen kan een menig mens het niet laten om de tuin weer in te duiken. Het verwijderen van onkruid, het plaatsen van nieuwe planten en het snoeien van de heg. Ondanks dat het niet intensief klinkt, wordt het tegendeel al snel bewezen. In de praktijk zien we momenteel veel volwassen die na het dagje in de tuin, kampen met verschillende fysieke klachten.

Verder lezen »

Een sprong in het diepe

13-04-2022

Een kind doet er gemiddeld 51 klokuren over om een zwemdiploma A te behalen. Het feitelijke aantal uren is natuurlijk per kind verschillend. De een doet er minder uren over, terwijl de ander juist langer bezig is. Dit allemaal heeft te maken met de lateralisatie van een kind. Iets wat gebeurt wanneer hij of zij 7 à 8 jaar oud is. Ik licht het onderwerp graag aan je toe. Want iets duidelijkheid zal vast fijn zijn!

Verder lezen »

Schrijfachterstanden bij kinderen door de meerdere lockdowns

25-02-2022

In de afgelopen twee jaar hebben kinderen in fases thuisonderwijs gevolgd. Zoom en Teams zijn geen onbekenden meer voor ouders en kinderen. De gevolgen van deze lockdowns zijn groot voor kinderen en dat zien wij ook terug in onze fysiopraktijk.

Verder lezen »

Triggeren van de spieren

19-01-2022

Die ene spier die maar zit te zeuren, verminderde kracht, bewegingen die je beperken. Spieren kunnen op zoveel manieren vastzitten dat bepaalde oplossingen en behandelingen gewoon niet helpen. Elke keer naar een fysiotherapeut gaan om het los te masseren, is ook niet de beste tactiek. Gelukkig ervaarde onze fysiotherapeuten in Canada hetzelfde. Zij passen dry needling al jaren toe in de reguliere fysiotherapie. Eenmaal overgevlogen is deze techniek niet meer weg te denken uit Nederland.

Verder lezen »

Warming-up, essentieel of overbodig?

22-12-2021

De regenachtige herfstdagen zijn weer begonnen. Of je nu op de fiets naar training gaat of met de auto, uiteindelijk sta je gezamenlijk op een veld dat compleet nat geregend is. Maar goed, trainen gaat natuurlijk door. Je team moet voorbereid zijn op de wedstrijden die gepland staan. Je komt aan, kleed jezelf om en gaat het veld op. De training gaat beginnen.

Verder lezen »

Coronavirus gehad? Revalidatie na COVID-19

14-05-2020

Inmiddels is Nederland alweer geruime tijd in de ban van COVID-19 (het coronavirus), met alle gevolgen van dien. Langzamerhand is er ruimte voor versoepelingen. Zo werd op 1 mei duidelijk dat fysiotherapiepraktijken hun deuren weer mochten openen (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM). Goed nieuws dus! Fysiotherapeuten kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij het herstel van mensen die COVID-19 hebben gehad. Ook bij Quiek zijn we voorbereid op de revalidatie van COVID-19-patiënten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze eGym.

Verder lezen »