Fysiotherapie bij herstel van long covid

12-10-2022

Alhoewel de besmettingen (gelukkig) stagneren. Zit een groot deel van Nederland nog gekampt met de nasleep van de infectie COVID-19, ook wel long covid genoemd. Veel voorkomende klachten zijn kortademigheid en vermoeidheid. Een fysiotherapeut kan jou vooral helpen bij lichamelijke symptomen zoals verminderende spierkracht en inspanning.

Verder lezen »

Niet leesbaar schrijven

19-09-2022

Uit onderzoek is gebleken dat 10 tot 30% van de kinderen op de basisschool een probleem ervaren met schrijven. Terwijl schrijven, ondanks de komst van computers, een zeer belangrijke vaardigheid is.

Verder lezen »

Opstarten na de zomerstop

03-08-2022

Je hebt hopelijk heerlijk kunnen genieten van de zomerperiode. Maar na die paar weken zomerstop is het weer hoog tijd om aan de bak te gaan. Misschien heb je tijdens de stop wel een conditieschema ontvangen, dan zal je minder moeite ervaren met de opstart, dan iemand die de afgelopen weken niet zo actief is geweest. Hoe dan ook, we vertellen je graag een paar tips om toch het seizoen goed af te trappen.

Verder lezen »

Tijd om te ontspannen? Vergeet het maar

27-07-2022

Nu de zomervakantie eraan komt, is het voor velen een moment van rust. Eindelijk de tijd om even te ontspannen. Misschien wel op een bedje aan het strand of heerlijk op de camping. Hoe jij je vrije tijd ook besteed deze vakantie, houd er rekening mee dat deze rustperiode wel enige klachten met zich mee kan brengen.

Verder lezen »

Zomerstop. En nu?

05-07-2022

Stilstaan is achteruitgaan. Iets wat voor vele sporters vast bekend is in de zomerperiode. Dit is namelijk de tijd waarin de meeste sporten een zomerstop hebben. Om zelf tot rust te komen, maar ook om het veld te voorzien van een herstelperiode. Nu is het natuurlijk heerlijk om de zomer op een strandbedje te blijven liggen, maar gegarandeerd dat je binnen de kortste tijd een blessure oploopt wanneer het nieuwe seizoen weer begint.

Verder lezen »

Rugklachten door tuinieren

08-06-2022

Nu de eerste zonnestralen weer beginnen te schijnen en de temperaturen oplopen kan een menig mens het niet laten om de tuin weer in te duiken. Het verwijderen van onkruid, het plaatsen van nieuwe planten en het snoeien van de heg. Ondanks dat het niet intensief klinkt, wordt het tegendeel al snel bewezen. In de praktijk zien we momenteel veel volwassen die na het dagje in de tuin, kampen met verschillende fysieke klachten.

Verder lezen »