Terug naar school: routine, structuur en drukte

13-09-2023

De zomervakantie is voorbij, en dat betekent dat het tijd is voor die iconische rugzakken, kleurrijke pennen en fonkelende nieuwe sneakers om hun grote entree te maken. Voor kinderen én ouders betekent dit een terugkeer naar routine, structuur, en laten we eerlijk zijn, een tikkeltje meer drukte. Maar wat ondervinden kinderen eigenlijk? En hoe kun je als ouders ondersteunen? We geven je een aantal tips.

🕚 Leestijd: 5 minuten

Verder lezen »

Maak kennis met Robert – Onze nieuwe fysiotherapeut

12-09-2023

Hallo, ik ben Robert van Asselt. 23 jaar oud, geboren en getogen in Elspeet en ontzettend blij dat ik me bij het Quiek-team mag voegen als fysiotherapeut. Graag neem ik jullie mee in een typische dag in mijn leven hier bij Quiek en vertel ik wat meer over mezelf. Lees je mee? 

Verder lezen »

Summer Fit: Fysiotherapie als sleutel voor jouw sportieve Comeback

01-08-2023

De zomer is in volle gang en dat betekent dat de meeste sportverenigingen genieten van een welverdiende zomerstop. Het is de tijd van vakanties, barbecues en ontspanning. Maar laten we eerlijk zijn, echte sportliefhebbers kunnen hun passie nooit helemaal opzijzetten, zelfs niet tijdens de zomermaanden. Dus hier sta je dan, klaar om je spieren te laten brullen en jezelf naar nieuwe sportieve hoogten te tillen zodra het seizoen weer begint. Maar wacht even, heb je gedacht aan het klaarstomen van je spieren? Gelukkig hebben we fysiotherapie!

Verder lezen »

Een kijkje in het leven van een fysiotherapeute

18-07-2023

Hallo! Ik ben Maaike van den Oosterkamp, een enthousiaste en ervaren fysiotherapeute én kinderfysiotherapeute bij Quiek, gevestigd in het gezellige Harderwijk. Laat me je meenemen op een reis door mijn boeiende leven, zowel binnen als buiten de muren van onze praktijk.

Verder lezen »

Fysiotherapie en zwangerschap: het belang van prenatale en postnatale zorg

28-06-2023

Niets is mooier dan het verwachten van een kindje. Maar laten we eerlijk zijn: zwanger zijn gaat niet altijd over rozen. Van rugpijn tot bekkenkramp – zwangerschapskwaaltjes veroorzaken behoorlijk wat ongemak. Gelukkig is er een verlosser in de vorm van fysiotherapeut, zowel tijdens als na je zwangerschap. In deze column bespreken we het belang van fysiotherapie tijdens de zwangerschap en de rol van prenatale en postnatale zorg.

Verder lezen »

Kinderfysiotherapeute Daniele en haar levendige avonturen

27-06-2023

Van het bruisende hart van Brazilië naar het oude Hanzestad Kampen. Ik hoor je denken; wie ruilt Brazilië nu in voor Nederland? Nou, dat deed ik. Daniele Malestein op 16-jarige leeftijd. Sinds ik in Nederland ben, behaalde ik mijn havo-diploma en ronde ik de opleiding Fysiotherapeut af. En nu werk ik alweer langer dan een jaar bij Quiek als Fysio- en Kinderfysiotherapeute. Benieuwd hoe mijn werk er bij Quiek uitziet? Lees dan hier verder.

Verder lezen »